יום שישי, 26 באוקטובר 2012

אננס תאילנדי:

זה לא ממש מתכון, אלה דרך להראות כיצד ניתן לקלף אננס ביעילות.
בשיטה הנחמדה הזו נתקלתי לראשונה בתאילנד, שם כמעט כל מה שאכלנו היו אננסים, שעלו גרושים אותם קילפו לנו על המקום. החלטתי ליישם זאת לא מזמן בבית..

העלתי תמונות של התוצר הסופי שלי.. ואת הדרך המלאה תוכלו למצוא בסרטון הבא.


כאן ניתן לראות אננס בקילוף המדובר כפי שראינו גם בשוק אוכל בעיר העתיקה בסיאם-ריאף שבקמבודיה.
(משמאל למוכרת)
אז שיהיה בתיאבון :)

יום ראשון, 30 בספטמבר 2012

ארוחת שיפודי עוף וסלט ירקות (עם טוויסט) פשוט וטעים!


ארוחה זריזה וחביבה שיכולה להיות מצוינת גם עם ריבועיי תפוחי אדמה אפויים.
שיפודי העוף מאוד קלים להכנה, בתיבול טבעי ולסלט הירקות רוטב פשוט מאוד. קצת מרתיע להוסיף לסלט חומץ (קצת) ולא לימון אבל עם קצת סוכר (כן!) זה יוצא דליקטס ואפילו ממכר!
אז קדימה, לעבודה:

שיפודי העוף:
500 גרם חזה עוף פרוס כמו שניצל (כמה שיותר דק יותר טוב) וחתוך לריבועים 2*2 ס"מ (פחות או יותר).
5-6 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס לתיבול
2 בצלים קטנים חתוכים גס
6 שיפודיי עץ, שחותכים אותם למידה של מחבת צלייה עם פסים (אם מכינים על הגז)

הכנה:
לוקחים את חזה העוף הפרוס דק, וחותכים לריבועים בני 2*2 ס"מ בערך ומערבבים אותם טוב טוב בקערה יחד עם שמן הזית, המלח והפלפל הגרוס. חותכים גס את הבצלים ומתחילים להעמיס על שיפודי העץ לסירוגין רצועות חזה עוף ובצלים.

מחממים מחבת פסים לצלייה עם מעט שמן, מסדרים את השיפודים ומבשלים עד השחמה מכל הכיוונים.
והנה כמעט מוכן. (בנתיים קוצצים את הסלט, ותפוחי האדמה מתבשלים בתנור)
סלט ירקות עם טוויסט:
האמת שזה סלט ירקות רגיל לכל דבר, קוצצים דק את הירקות ו- 90% ממנו מוכן.
מה שכן, הטוויסט זה בתיבול (!) שמכיל חומץ, סוכר (כן, סוכר!) ושמן זית.
כדאי לשים לב בסוף לתיבול של הסלט ולטעום תוך כדי על מנת למצוא את האיזון הנכון בין החומץ לסוכר. ולא להמתיק יותר מידי... כי זה לא קינוח! :).

מרכיבים:
2 מלפפונים שטופים וקלופים
2 עגבניות שטופות
1 בצל בינוני או קטן
2 כפות חומץ
2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה + רבע כפית של סוכר לבן

אז כמובן, קוצצים את העגבניות: 
ואת המלפפונים והבצל:
מערבבים יחדיו ומתבלים ב-2 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ וכפית ורבע סוכר לבן (שטוחה).
אז שיהיה בתיאבון :)

יום שישי, 31 באוגוסט 2012

עוף מתקתק פשוט וקל:

את המתכון לעוף זה הכנתי כעשרות פעמים והוא תמיד מצליח! והבונוס הוא כמובן הטעם וההכנה הפשוטה עד גיחוך :). המתכון לקוח מהספר "הבישול הסיני" של ישראל אהרוני. כמובן, עם שינויים שלי... אז שנתחיל?

מרכיבים:
1 עוף צעיר ללא העור, חתוך לחלקים או 6 כרעיים ללא העור (לבקש מהקצב וכך חוסכים המון עבודה!)
4-6 בצלים ירוקים, שטופים וחתוכים לחתיכות בנות כ-1 ס"מ.
6-8 שיניי שום פרוסות דק.
1-2כפיות ג'ינג'ר מגורר בפומפיה
מעט שמן לטיגון
לרוטב:
4 כפות סויה
4 כפות סילאן
4 כפות יין לבן יבש
מעט מלח
פלפל לבן או שחור גרוס

אופן ההכנה:
חותכים 4 בצלים ירוקים ושטופים לרצועות בנות כ-1 ס"מ.

פורסים את השומים לפרוסות..


חותכים חתיכה בת 2-3 ס"מ משורש הג'ינג'ר, מקלפים את הקליפה החומה, ואת התוכן הצהבהב מגרדים דק בפומפיה (לא כדאי לוותר על הג'ינג'ר במתכון, הוא מוסיף המון!)
לרוטב של העוף:
בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי הרוטב: (4 כפות מכל דבר) סילאן, סויה, יין לבן יבש, סוכר חום ומוסיפים מעט פלפל ומלח.
הכנת העוף:
מחממים מעט שמן סיר, וכשהשמן חם מוסיפים את פיסות השום, הבצל הירוק והג'ינג'ר, מפלפלים ומשאירים כ-2 דקות תוך ערבוב. ואז פתאום כל הבית מתמלא בריחות משכרים של המזרח הרחוק :)


מוסיפים את העוף החתוך, ללא העור! ורצוי גם עם כמה שפחות שומן.


משחימים את העוף מכל הכיוונים
מוסיפים את כל תכולת הרוטב לסיר עם העוף.
מערבבים היטב את כל המסה ברוטב ומנסים שהעוף יגע כמה שיותר בתחתית הסיר (איפה שיש את כל הרוטב) כי בצורה הזאת, העוף יקבל יותר טעמים וגם צבע שחום ויפה בסוף התהליך.
ומחכים כמה דקות מעטות עד שהרוטב ירתח ויבעבע. בשלב הזה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה לבישול של כ- 40 דקות.


כעבור 40 דקות העוף מוכן, שחום ויפה.
אז שיהיה בתיאבון :)