יום שבת, 19 בינואר 2013

קינוחי תפוחים אישיים של אמצע חורף:

את הקינוח הנחמד הזה הכנתי במקרה, ביום קריר שממש התחשק "משהו מתוק" ולא ממש התחשק ללכת החוצה לקנות..
אז פשפשתי במקרר וניסיתי לחשוב על קינוח להכנה מהמרכיבים שהיו באותו רגע בבית. היו: תפוחים אדומים קטנים, אגוזי מלך, בצק עלים, תבנית מאפינס של 6 מנות ותבלינים ואז הכל התחבר: אני אכין מאפה של בצק עלים כתחתית ומילוי תפוחים מעל :)

מה שהיה הכי כיף בכל הסיפור הזה, שהאלתור יצא ממש מוצלח ושהמתכון מאוד פשוט וקל להכנה (בערך חצי שעה כולל הכל!) אז שנתחיל?

מרכיבים:
* תבנית מאפינס פשוטה - 6 מנות
* בצק עלים מופשר 
* 4 תפוחים אדומים
* חופן אגוזי מלך קלופים או לפי הטעם
* כפית וחצי קינמון
* 3-4 פרחים מיובשים של ציפורן
* 2 תרמילי הל שלמים
* 2.5 כפות סוכר (או יותר לפי הטעם)
* חצי כוס מים 

הכנה:
מכינים את התבנית:
מצפים את השקעים בתבנית בקצת חמאה או מחמאה.
חותכים את בצק העלים ל-2 רצועות של 7 ס"מ כל אחת וכל רצועה מחלקים ל-3 ריבועים כך שמקבלים סה"כ 6 ריבועים.
מצפים כל שקע בתבנית בריבוע של בצק ומשאירים בצד בנתיים..

מכינים את מלית התפוחים:
שמים את חצי כוס המים הרותחים בסיר בינוני עם הסוכר תוך המסה.
בנתיים קולפים את התפוחים, מסירים את הליבה וחותכים לריבועים קטנים.


ומוסיפים אותם לסיר ביחד עם האגוזים והתבלינים: כפית וחצי קינמון, 3 פרחי ציפורן, 2 תרמילי הל (פותחים את תרמילי ההל ושמים את הגרגירים השחורים בתוך התערובת) ומערבבים הכל יחד.
נותנים לתפוחים להתבשל על אש גבוהה עד שהם מתרככים (מערבבים מידי פעם) והמים מתאדים ברובם והתערובת יחסית סמיכה. כך זה נראה כעבור 5 דקות בישול:

 כעבור 10 דקות בישול:
התערובת מוכנה כשהמים מתאדים ברובם (רואים זאת כשעושים שביל בתחתית הסיר ורואים שאין כמעט נוזלים):
מדליקים תנור ל-250 מעלות.
ממלאים את שקעי הבצק בתבנית במלית ומכניסים לתנור ל: 15-10 דקות בערך, או עד שהבצק מזהיב.

אז שיהיה בתיאבון :)



2 comments:

  1. אז זה המאפה המדובר מיום חמישי!
    נראה מעולה כרגיל :)
    את חושבת שאפשר להשתמש במילוי להכנת טארטלטים מבצק פריך?
    מאיפה התבנית החמודה?

    השבמחק
  2. תודה! נראה לי שכן! למה לא? המלית מעולה גם בלי בצק :P
    התבנית מאיזור יפו תל אביב. לא זוכרת בדיוק את שם החנות..(אני יכולה לנסות לתאר לך את המקום אם תרצי)

    השבמחק