יום שישי, 31 באוגוסט 2012

עוף מתקתק פשוט וקל:

את המתכון לעוף זה הכנתי כעשרות פעמים והוא תמיד מצליח! והבונוס הוא כמובן הטעם וההכנה הפשוטה עד גיחוך :). המתכון לקוח מהספר "הבישול הסיני" של ישראל אהרוני. כמובן, עם שינויים שלי... אז שנתחיל?

מרכיבים:
1 עוף צעיר ללא העור, חתוך לחלקים או 6 כרעיים ללא העור (לבקש מהקצב וכך חוסכים המון עבודה!)
4-6 בצלים ירוקים, שטופים וחתוכים לחתיכות בנות כ-1 ס"מ.
6-8 שיניי שום פרוסות דק.
1-2כפיות ג'ינג'ר מגורר בפומפיה
מעט שמן לטיגון
לרוטב:
4 כפות סויה
4 כפות סילאן
4 כפות יין לבן יבש
מעט מלח
פלפל לבן או שחור גרוס

אופן ההכנה:
חותכים 4 בצלים ירוקים ושטופים לרצועות בנות כ-1 ס"מ.

פורסים את השומים לפרוסות..


חותכים חתיכה בת 2-3 ס"מ משורש הג'ינג'ר, מקלפים את הקליפה החומה, ואת התוכן הצהבהב מגרדים דק בפומפיה (לא כדאי לוותר על הג'ינג'ר במתכון, הוא מוסיף המון!)
לרוטב של העוף:
בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי הרוטב: (4 כפות מכל דבר) סילאן, סויה, יין לבן יבש, סוכר חום ומוסיפים מעט פלפל ומלח.
הכנת העוף:
מחממים מעט שמן סיר, וכשהשמן חם מוסיפים את פיסות השום, הבצל הירוק והג'ינג'ר, מפלפלים ומשאירים כ-2 דקות תוך ערבוב. ואז פתאום כל הבית מתמלא בריחות משכרים של המזרח הרחוק :)


מוסיפים את העוף החתוך, ללא העור! ורצוי גם עם כמה שפחות שומן.


משחימים את העוף מכל הכיוונים
מוסיפים את כל תכולת הרוטב לסיר עם העוף.
מערבבים היטב את כל המסה ברוטב ומנסים שהעוף יגע כמה שיותר בתחתית הסיר (איפה שיש את כל הרוטב) כי בצורה הזאת, העוף יקבל יותר טעמים וגם צבע שחום ויפה בסוף התהליך.
ומחכים כמה דקות מעטות עד שהרוטב ירתח ויבעבע. בשלב הזה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה לבישול של כ- 40 דקות.


כעבור 40 דקות העוף מוכן, שחום ויפה.
אז שיהיה בתיאבון :)

אין תגובות:

פרסום תגובה