יום שבת, 17 במאי 2014

דים סאם  

לאחרונה התחדשנו בספרה המקסים של רות סירקיס, מאסיה באהבה. וכבר הספקנו להכין את סלט הפאפיה התאילנדי המוכר, פעמיים את מרק הטום יאם קאי וכעת אני מתעדת,
עם שינויים קלים שלי, את הכנת הדים סאם שהכנתו סקרנה אותי! יש לציין שעבור מתכון זה יש להצטייד במתקן אידוי כלשהו, מבמבוק (שאינו יקר כל כך) או ממתכת. שנתחיל? 
* זהו מתקן אידוי מבמבוק בקוטר 10 אינץ' המורכב מ-2 חלקים: רשת אידוי ומכסה, ניתן להשיגו בקטרים שונים.

מרכיבים:
בצק-
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
3/4 כוסות מים

מלית עוף-
300 גרם חזה עוף נקי משומן וטחון
1/2 שן שום כתושה
כפית ג'ינג'ר מגורר
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
פלפל שחור
שבבי צ'ילי לפי הטעם

מלית בטטה-
1 בטטה בינונית
1 כף צ'ילי מתוק
1 כפית ג'ינג'ר מגורר

מלית עלי מנגולד/תרד-
חבילת עלי מנגולד, רק החלק הירוק, שטוף וחתוך דק
2 כפות רוטב סויה

הכנה:
הכנת מלית העוף:
מערבבים יחד את כל מרכיבי מלית העוף ומניחים בנתיים בצד.

הכנת מלית הבטטה:
מבשלים את הבטטות במים רותחים על אש קטנה עד שמתרככים. קולפים את הבטטות, שמים בקערה יחד עם שאר מרכיבי המלית ומועכים עם מזלג עד קבלת מרקם חלק.

הכנת מלית עלי המנגולד:
מסירים ע"י סכין את החלק הלבן מהחלק הירוק של העלים, ושומרים את הירוק.




















שוטפים היטב ומסננים.

חותכים לרצועות דקות ומעבירים לסיר עם מעט שמן ומבשלים על אש קטנה-בינונית עד שהעלים מתרככים ומאבדים את רוב נפחם. מוסיפים 2 כפות סויה, והמלית מוכנה.


















הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את מרכיבי הבצק, ולשים כ: 5-7 דקות עד קבלת כדור בצק אחיד, גמיש ורך. מכסים את הקערה עם הבצק במגבת מטבח למשך 1/2- 1 שעה.

הכנת הדים סאם:
לתוך סיר מתאים עליו מתלבש מתקן האידוי, ממלאים מים עד כ- 2 ס"מ מתחת לרשת האידוי. ומביאים לרתיחה.
ובינתיים מתחילים בהכנת כיסני הדים-סאם.

 מפזרים קורנפלור על משטח העבודה לבצק, 
עובדים כל פעם על 1/3 בצק ואת היתר מכניסים לשקית ניילון למניעת התייבשות.







 מרדדים את הבצק לעובי דק, וחורצים ממנו עיגולים בקוטר 12~ ס"מ.





מוסיפים מלית במרכזו של כל עיגול.
(היתרון בבצק הזה שהוא גמיש, לכן ניתן להוסיף הרבה מהמלית ומקסימום למתוח מעט את הבצק בעת קיפול הכיסן.

סוגרים את שולי הבצק כלפי המרכז בהדרגה.
לבסוף מהדקים את "השול" האחרון  של הבצק לסגירה מלאה של הכיסן.
 ניתן להניח את הכיסנים על צלחת שעלייה מעט קורנפלור למניעת הידבקות, ולכסותם במגבת מטבח עד למועד האידוי.

אידוי הדים סאם:
חותכים ריבועים מניירות אפייה שמתאימים עבור כל דים סאם בנפרד. מניחים את הכיסנים על רשת האידוי ומכסים במכסה של מתקן האידוי. מניחים את מתקן האידוי על סיר המכיל מים רותחים שהוכן מראש ומאדים את הדים סאם על אש קטנה-בינונית כ- 30 דקות.
 כך נראים הכיסנים לאחר 10 דקות של אידוי.
 והם הופכים להיות שקופים יותר כשהם מוכנים.
והם מזכירים בטעמם את הרביולי.














אז שיהיה בתיאבון! :)

אין תגובות:

פרסום תגובה